Mihailo Tolotos, omul care nu a văzut în toată viaţa sa o femeie

2 min


26
26 puncte

Mihailo Tolotos s-a născut în anul 1856, în Grecia, şi a trăit până la venerabila vârstă de 82 de ani. Este considerat a fi singurul bărbat care nu a văzut o femeie în întreaga sa viaţă. Bineînţeles, cu excepţia oamenilor mai puţin fericiţi care s-au născut orbi.

Deşi pare aproape imposibil ca, într-o viaţă întreagă, un bărbat să nu vadă măcar întâmplător trupul unei femei, acest lucru s-a întâmplat în cazul lui Mihailo Tolotos. Despre acesta există foarte puţine informaţii, pe care le-am găsit în câteva articole publicate în urmă cu peste 70 de ani.

Mama lui Mihailo Tolotos a murit la doar câteva ore de la naşterea sa. A fost lăsat la porţile unei mănăstiri din apropiere de Athos. Călugării l-au primit în rândul lor, botezându-l Mihailo Tolotos.

Acesta a intrat în rândul călugărilor, trăindu-şi viaţa la mănăstirile de pe Muntele Athos. Odată intrat în arealul monahic, bărbatul nu a mai ieşit niciodată din zona mănăstirilor de pe Muntele Athos.[sursa]

Mihailo Tolotos, omul care nu a văzut niciodată o femeie

Articol din ziarul Edinburg Daily Courier, 29 octombrie 1938

Vestea despre moartea călugărului a fost publicată de mai multe ziare ale vremii. Una dintre publicaţii a fost Edinburg Daily Courier.

„Fără a vedea o femeie în cei 82 de ani de viaţă, Mihailo Toloto(s) a murit la o mănăstire de pe Muntele Athos. De asemenea, nu a văzut nici un automobil, un film sau un avion.

Mama sa a murit când acesta s-a născut, conform reporterilor din Atena, iar el a fost dus la o mănăstire, unde nicio femeie nu intră vreodată.

• CITEŞTE ŞI:  "Vortexul polar se învârte invers" deasupra Arcticii, după un eveniment major de inversare a polarității

A devenit călugăr, iar călugării de la mănăstire i-au oficiat o slujbă de înmormântare specială, întrucât credeau că el este singurul bărbat din lume care nu a văzut vreodată o femeie.”

De ce nu au voie femeile pe Muntele Athos

O tradiţie străveche, transformată în timp în lege, spune că pe Muntele Athos nu are voie să calce picior de femeie.

Legea Avatonului, care datează din secolul X este cea care interzice femeilor să ajungă pe muntele Athos. Potrivit legii, acestea nu au voie să se apropie pe o rază 500 de metri de coasta peninsulei grecești.

Mai mult, legenda spune că pe muntele Athos, cunoscut oficial sub denumirea de Statul Monahal Autonom al Muntelui Sfânt nu se află nici măcar animale de sex feminin, cu excepţia păsărilor sălbatice.

De mai bine de 1000 de ani această lege este păstrată şi respectată cu sfinţenie.

În prezent, Muntele Sfânt găzduieşte 20 de mănăstiri ortodoxe şi circa 2.000 de călugări din Grecia, Bulgaria, Serbia sau Rusia.

Muntele este în mare parte auto-guvernat. A fost interzisă mişcarea liberă a oamenilor şi a bunurilor pe teritoriul său, în absenţa unei permisiuni formale. În consecinţă, multe dintre tradiţiile de pe Muntele Athos pot părea învechite pentru oamenii din exterior, precum interdicţia femeilor în această regiune.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

26
26 puncte
Lisa Roman

Larisa este absolventă a Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti. Este pasionată de călătorie, gadgeturi, istorie şi artă.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via