O mamă i-a donat un rinichi fiicei sale de 8 ani, salvându-i viaţa. Primul transplant renal la un copil realizat la Cluj-Napoca în anul 2024

2 min


3
3 puncte

O mamă i-a donat un rinichi fiicei sale în vâstă de 8 ani, scăpând-o astfel de dependenţa de dializă şi salvându-i viaţa. Micuța fusese diagnosticată cu o boală cronică de rinichi și avea nevoie de hemodializă. Cea care i-a dat viață nu a suportat să-i vadă suferința zilnică și a decis să-i ofere o șansă la o viaţă normală.

”Joi, 8 februarie 2024, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat şi complex, care necesită o abordare multidisciplinară şi o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate.”, a anunţat Agenţia Naţională de Transplant.

O mamă i-a donat un rinichi fiicei sale de 8 ani

Fetița în vârstă de 8 ani suferea de o boală cronică și pentru că rinichii ei nu mai funcționau normal avea nevoie de dializă. Medicii care o îngrijeau au anunțat familia că un transplant de rinichi ar fi salvator și i-ar oferi fetiței șansa la o viață normală.

mamă i-a donat un rinichi fiicei
O mamă i-a donat un rinichi fiicei sale, aducându-i bucuria pe chip. Sursa foto: Agenţia Naţională de Transplant.

Mama copilei, în vârstă de 38 de ani, a decis să îi doneze ea un rinichi, iar analizele au arătat că există compatibilitate între aceasta și fiica ei.

Astfel, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Vestea fericită a venit însoțită de fotografii cu micuța pacientă, într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Cum a reuşit Vesna Vulovic să supravieţuiască după ce a căzut în gol de la 10.000 m fără paraşută

”Transplantul renal nu doar că îmbunătăţeşte calitatea vieţii acestor copii, ci le oferă şansa de a trăi vieţi normale şi sănătoase, fără dependenţa de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, demonstrează angajamentul ferm faţă de îngrijirea pacienţilor.”, a mai transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Cu siguranță, fotografia cu chipul fericit al fetiței va face înconjurul lumii, cu a sa strălucire în ochi care marchează sfârșitul unei lungi perioade de durere, lacrimi și nopți nedormite. De asemenea, chiar dacă nu apare în fotografii, mama fetiţei merită toată aprecierea noastră!


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

3
3 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via