Vrei să iei cina la marginea spațiului cosmic? Te va costa 495.000 de dolari

3 min


2
2 puncte

Dacă aveți o jumătate de milion de dolari pe care să îi cheltuiți pentru o experiență culinară unică în viață, luând cina la marginea spaţiului cosmic, atunci poate doriți să luați în considerare posibilitatea de a mânca la cea mai înaltă masă din lume.

Înălţat la limita atmosferei terestre de un balon de mare altitudine, restaurantul stratosferic este opera companiilor SpaceVIP, cu sediul în New York, și Space Perspective, cu sediul în Florida, care au fost prezentate ca fiind „primele companii din lume care oferă experiențe de zbor spațial cu emisii neutre de carbon”.

Cina la marginea spațiului cosmic costă aproape jumătate de milion de dolari

În cadrul acestei experiențe nou lansate, șase oaspeți se vor alătura lui Rasmus Munk, bucătarul cu stele Michelin de la renumitul restaurant Alchemist din Copenhaga, Danemarca, pentru o masă unică de șase ore, totul la prețul de „numai” 495.000 de dolari.

cina la marginea spațiului cosmic
Cina la marginea spațiului cosmic reprezintă o experienţă exclusivistă şi extrem de costisitoare

Decolând de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, oaspeții se vor ridica deasupra norilor la bordul navei spațiale Neptune, unde se vor bucura de o masă cu mai multe feluri de mâncare înainte de a coborî încet și de a ateriza în ocean.

„Dispunând de o capsulă presurizată ridicată ușor de un SpaceBalloon™ – nu de o rachetă – nava spațială va lua exploratorii și va urca la o altitudine de 30.500 de metri deasupra nivelului mării, unde vor lua masa în timp ce vor privi răsăritul Soarelui deasupra curburii Pământului.”, a precizat SpaceVIP într-un comunicat. „Fără rachete, imponderabilitate, forțe G mari sau antrenamente necesare, experiența este concepută pentru a fi la fel de blândă cu Exploratorii precum este și cu Pământul.”, a adăugat compania.

• CITEŞTE ŞI:  Unicornii siberieni au trăit alături de oameni și erau mult mai interesanți decât versiunea mitologică

Pentru a urca, balonul spațial va fi umplut cu hidrogen gazos, care este mai ușor decât aerul. Atunci când este complet umflat, balonul gigant are o înălțime de 200 de metri. Potrivit companiei, coborârea va implica eliberarea unei „cantități infime de gaz care se transformă în apă, astfel încât vehiculul are, din punct de vedere tehnic, emisii aproape zero”.[sursa]

Mâncarea va fi pe măsura experienţei cosmice

În ceea ce privește mâncarea, meniul exact nu a fost încă împărtășit, dar se pare că va include „mâncăruri inspirate de rolul explorării spațiale în ultimii 60 de ani de istorie umană”. Bazate pe „bucătăria holistică”, aceste rețete „vor inspira reflecții și discuții despre rolul umanității în protejarea planetei noastre, provocându-i pe cei care mănâncă să reexamineze relația noastră cu Pământul și cu cei care îl locuiesc.”

După ce s-a confruntat cu critici pentru extravaganța acestui demers exclusivist, compania și-a apărat ideea susținând că experiențele de acest gen pot spori „educația spațială”, despre care spune că ne poate ajuta să facem față în mod colectiv provocărilor existențiale cu care se confruntă specia noastră.

„Participarea sectorului privat în industria spațială accelerează inovația spațială și ne oferă o șansă de a aborda provocările sociale, economice și de mediu esențiale cu care se confruntă planeta noastră.”, insistă compania SpaceVIP.

Mai mult decât atât, compania susține că „a vedea planeta noastră de la marginea spațiului are puterea de a crea o schimbare cognitivă și de a inspira o mai mare apreciere pentru Pământ precum și o legătură profundă cu întreaga umanitate”.

„Suntem conștienți că este o primă călătorie costisitoare. Dar, până la urmă, aceasta este prima lansare cu aceste experiențe alimentare la bord.”, a declarat Munk pentru Bloomberg.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Sincer: originea interesantă a acestui cuvânt şi legătura pe care o are cu vechii meşteri romani

Poate cel mai important lucru dintre toate, însă, este că nava-restaurant are o „toaletă adecvată”, cunoscută sub numele de Space Spa. Aşa că nu trebuie să vă faceţi griji dacă vezica e slabă, ori dacă doriţi să mâncaţi peste măsură pentru a marca momentul.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via