Anna Nicole Smith – viaţa dramatică a divei care s-a măritat cu un miliardar de 89 de ani

3 min


20
20 puncte

Anna Nicole Smith îşi dorea să fie Marilyn Monroe şi, în multe aspecte, vieţile lor au semănat destul de bine. Ambele au avut vieţi scurte, pline de controverse.

Anna Nicole Smith s-a născut pe 28 noiembrie 1967, în Houston, din statul american Texas, purtând numele de Vickie Lynn Hogan. Tatăl său şi-a părăsit familia pe când ea avea 2 ani. Astfel, Vickie a fost crescută numai de către mama sa și mătușa Elaine.

Ajunsă în clasa a IX-a, a decis să se mute în Mexia, un orășel situat la 130 km distanţă faţă de Dallas. După absolvirea clasei a X-a, l-a întâlnit pe Billy Wayne Smith, cu care s-a căsătorit în anul 1985. După acest moment a început să lucreze ca bucătăreasă.

Un an mai târziu, Vickie a născut un băiat, pe nume Daniel. Din păcate, căsătoria ei s-a încheiat destul de repede, iar după alţi doi ani s-a mutat din nou, de această dată în Houston. Acolo s-a angajat într-un bar de striptease.

După cum spuneam, Vickie a avut-o încă din copilărie ca idol pe Marilyn Monroe. Fiind ajutată de felul în care arăta, tânăra a început să poarte şi îmbrăcăminte asemănătoare cu a lui Marilyn. La scurt timp, a fost abordată de o agenţie de modele.

anna nicole smith
Anna Nicole Smith şi miliardarul J. Howard Marshall

Anna Nicole Smith s-a căsătorit cu un miliardar

Paul Marciano, co-fondatorul companiei Guess a fost cel care a inventat-o practic pe Anna Nicole Smith. Acesta a cunoscut-o la o şedinţă foto. A intrat în vorbă cu ea, a dus-o apoi la New York, i-a pus numele de scenă „Anna Nicole Smith” pentru că suna mai bine şi astfel a început cariera divei.

• CITEŞTE ŞI:  Janusz Korczak, omul care şi-a dat viaţa pentru a fi alături de 196 de copii în ultimele lor clipe

Blonda a acceptat o operaţie de mărire a sânilor, iar în anul 1992 a fotografiat pentru celebra revistă Playboy. În anul următor a fost aleasă „Playmate al anului 1993”, fiind angajată de către Marciano la Guess.

Însă viaţa sa a luat o întorsătură serioasă în anul 1994, pe când avea 26 de ani. Pe 27 iunie s-a măritat cu magnatul american J. Howard Marshall, ocupând primele pagini ale ziarelor vremii. Nu s-a întâmplat acest lucru datorită celebrităţii sale, ci din cauza faptului că miliardarul era cu 63 de ani mai în vârstă decât ea, acesta având 89 de ani.

Cei doi se cunoscuseră anterior, în clubul de striptease în care lucra tânăra Vickie.

Nici această căsătorie nu avea să dureze prea mult. Miliardarul J. Howard Marshall avea să moară la 14 luni de la căsătorie, iar Anna Nicole Smith a rămas văduvă.

Anna Nicole Smith nu a fost inclusă în testament

Spre surprinderea multora, diva nu a fost inclusă în testamentul soţului său. Cu toate acestea, întrucât au fost căsătoriţi, o mică parte din averea miliardarului avea să-i revină şi Annei.

Căsătoria dintre Anna Nicole Smith şi J. Howard Marshall

Deşi familia lui J. Howard Marshall, în special fiul acestuia, nu dorea ca blonda să primească vreun ban din averea miliardarului, instanţa a decis că Annei i se cuvine suma de 450 de milioane de dolari. Asta ar însemna circa 875 de milioane de dolari în ziua de azi. După cheltuielile de judecată, Anna s-a ales cu „doar” 88 de milioane de dolari.

• CITEŞTE ŞI:  Ramanujan: omul care a cunoscut infinitul. Deşi nu avea studii, era geniu în matematică, ajungând dintr-un sat sărăcăcios, profesor la Cambridge

A urmat o perioadă în care Anna Nicole Smith a jucat în câteva filme, având chiar şi propria emisiune TV.

O perioadă neagră

Faimoasa blondă şi-a continuat viaţa, iar pe 7 septembrie 2006 a născut o fetiţă, pe nume Dannielynn Hope Marshall Stern. Trei zile mai târziu, pe 10 septembrie, fiul său, Daniel a murit chiar în timp ce se afla în vizită la maternitate. Acesta suferise o supradoză de metadonă şi antidepresive.

La fel ca idolul său, Marilyn Monroe, şi Anna Nicole Smith a avut parte de un final tragic.

Pe 8 februarie 2007, Anna a fost găsită fără suflare în camera sa de hotel. A fost dusă la spital, însă medicii au constatat decesul. În urma necropsiei s-a constatat că decesul a survenit din cauza unei combinaţii de medicamente, fără a fi descoperite substanţe interzise în organismul său. În principal, au fost descoperite antidepresive, între 8-11 tipuri de medicamente.

În cele din urmă, Anna Nicole Smith chiar s-a putut compara cu Marilyn Monroe. A fost amuzantă, gălăgioasă, frumoasă în exterior, însă singură şi fragilă în interior.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

20
20 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via