Pensionarul milionar care trăiește din gunoaie și cheltuie doar 5 euro pe lună. A cumpărat 10 case pe care le închiriază

Noutăţi

Un pensionar milionar care trăieşte din gunoaie. Pare un scenariu de film, însă este povestea unui pensionar din Germania, un fost inginer electrician locuiește singur, primește o pensie de 3.600 de euro și economisește la absolut tot, inclusiv la mâncare, îmbrăcăminte și vacanță.

Heinz B. arată ca o persoană nevoiașă fără adăpost, dar în realitate este un om bogat, după cum scrie presa din Germania.[sursa]

În anul 2022, bătrânul deținea 7 case, 2 apartamente și le-a arătat reporterilor de la publicaţia Bild carnetul său de economii. Avea pe numele său 500.000 de euro.

În prezent, pensionarul milionarul are doar 15 euro în conturi. Nu pentru că a devenit sărac, ci pentru că tocmai a retras 700.000 de euro pentru a-și plăti a zecea casă în numerar. Totuși, mai are încă 100.000 de euro în depozite la termen, la o altă bancă, ca să nu piardă dobânda.

milionar care trăiește din gunoaie
milionar care trăiește din gunoaie

Un pensionar milionar care trăiește din gunoaie

„Trăiesc cu economie, așa am crescut!”, a explicat el. În fiecare lună, inginerul electrician primește o pensie de 3.600 de euro de la fostul său loc de muncă. A fost funcționar public la Oficiul de Telecomunicații. Spune că își permite doar „un singur lux”: o conexiune la internet și un laptop. Nu își dorește un telefon mobil: „Asta m-ar costa 10 euro în plus pe lună!”, mărturisește el

Heinz B. economisește cel mai mult la mâncare: „Nu cheltui nici măcar cinci euro pe lună pe mâncare. Poate cumpăr puțin ulei pentru prăjit sau ceva, când se termină. Dar cea mai mare parte a alimentelor le găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori, aruncă atât de mult încât ai putea hrăni o familie întreagă! De exemplu, oamenii cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și apoi aruncă restul la gunoi.”

Pensionarul se plimbă în fiecare zi pe o bicicletă veche, colectând deșeuri voluminoase și alimente aruncate la gunoi.

• CITEŞTE ŞI:  FedEx a fost salvată de la faliment cu bani câştigaţi la jocuri de noroc

De asemenea, vecinii săi atârnă de ani de zile mâncare expirată pe gardul pensionarului. Omul acceptă cu plăcere – și în schimb le oferă vecinilor articole bine conservate din deșeuri voluminoase.

Pensionarul a dezvăluit și de ce și-a investit banii în imobiliare: „Acestea își pierd cel mai puțin din valoare în timpul inflației. Sau ați putea cumpăra și un lingou de aur.”

Omul preferă să cumpere case în apropiere una faţă de cealaltă, pentru a putea ajunge cu bicicleta la proprietăţile sale, deoarece în continuare face el însuși toate reparațiile pentru chiriașii săi. Și aici economisește mulți bani. „Meseriașii cer 55 de euro pe jumătate de oră. Oricum, închirierea nu prea merită – nu poți cheltui atâția bani.”, a spus Heinz.

Inevitabil, apare întrebarea: cine îi va moșteni averea într-o zi?

„Nu am nicio idee… Am câțiva veri îndepărtați, dar ei nu pot plăti impozit pe moștenire. Poate că voi da casele chiriașilor…”, spune pensionarul milionar.

Nu este singurul caz

Heinz nu este singurul astfel de caz. Curt Degerman, un bărbat din orăşelul Skelleftea, aflat în nordul Suediei, era un personaj îndrăgit în comunitate. Acesta se ocupa cu reciclatul dozelor din aluminiu, pe care le colecta din oraş şi apoi le valorifica.

Vreme de 40 de ani, bărbatul a colindat străzile oraşului, fiind cunoscut în comunitate că se ocupă cu strângerea de resturi pe care apoi le recicla. Nu de puţine ori, oamenii îi ofereau bani sau alimente, pe care acesta le accepta cu drag.

În realitate, Curt avea un secret: era milionar.[Citeşte mai departe]


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

statuia dublă a lui mefistofel şi margareta

Una dintre cele mai fascinante opere de artă din lume: statuia dublă a lui...

0
Statuia dublă a lui Mefistofel și Margareta este o sculptură din lemn foarte neobișnuită și impresionantă, care se află în Muzeul Salar Jung din...
femeile spartane

Femeile spartane erau diferite de restul femeilor, căci cea mai mare onoare era să...

0
În lumea antică, femeile erau, în general, considerate a fi inferioare bărbaților. Ele erau supuse bărbaților din viața lor, fie că erau tați, soți...
corpurile de piatră din Pompei

Corpurile de piatră din Pompei nu sunt ceea ce crezi

0
Cu siguranţă aţi auzit despre corpurile de piatră din Pompei, care au stârnit multe poveşti, legende şi controverse, dar care nu sunt ceea ce...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via