Tatiana şi Krista, gemenele siameze care văd lumea una prin ochii alteia

Noutăţi

Krista şi Tatiana Hogan sunt două fetiţe pline de viaţă, deşi sunt greu încercate de soartă. Gemenele siameze au o poveste de viaţă impresionantă.

Puştoaicele sunt unite în zona creierului şi împart acelaşi craniu, fapt pentru care nu pot fi separate, în ciuda descoperirilor avansate din medicină.

Simpaticele canadience, născute în anul 2006, au reuşit însă să depăşească aşteptările tuturor medicilor.[CBC]

Deşi aceştia nu le dădeau şanse de supravieţuire, ele au învăţat să meargă, să vorbească, se duc la şcoală, se uită la desene animate şi se ceartă între ele, ca orice alt copil de vârsta lor.

Gemenele siameze văd lumea una prin ochii celeilalte

Cazul lor este unic în lume, pentru că fetiţele îşi pot citi gândurile şi pot vedea lumea prin ochii celeilalte, având o conexiune neurologică deosebită faţă de restul siamezilor.

“Aceste fetiţe sunt singurele care au o legătură neurologică comună. Ele sunt conectate în zona vaselor de sânge şi a talamusului. Cu alte cuvinte, există o legătură între ţesuturile neurologice, lucru nemaîntâlnit până în prezent.”, a declarat doctorul Dog Cochrane, care se ocupă de ele.

Fetiţele îşi pot controla singure membrele, însă amândouă le pot controla şi pe ale celeilalte.

“Când o mângâi pe Krista, Tatiana simte atingerea mea şi zâmbeşte.”, a declarat Felicia, mama fetelor, pentru postul britanic.

“Un doctor ne-a spus că vor sta toată viaţa imobilizate la pat, însă au depăşit aşteptările tuturor. Ele au învăţat să alerge şi să se joace împreună.” a declarat şi bunica fetelor.

Krista şi Tatiana i-au uimit pe medici, pentru că, în ciuda faptului că împart aceleaşi sentimente, emoţii şi senzaţii, ele au personalităţi total diferite.

• CITEŞTE ŞI:  Copilul pierdut al Reginei Elisabeta: prințesa Maria a României

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

cine au fost amazoanele

Cine au fost Amazoanele, femeile fatale ale lumii antice şi de ce trăiau fără...

0
Amazoanele au reprezentat unul dintre cele mai neobişnuite triburi ale Antichităţii. Acestea erau un trib de femei războinice, care s-a dezvoltat în nordul Mării...
papa silvestru al II-lea

Papa Silvestru al II-lea, acuzat că şi-a câştigat funcţia în urma unui joc de...

0
Papa Silvestru al II-lea s-a născut în jurul anului 946, în nobilimea franceză din regiunea Auvergne. Numele său de mirean era Gerbert d'Aurillac. Cel...
ştefan luchian

Boala cumplită a lui Ştefan Luchian. A pictat cu pensula legată de mână

0
Ştefan Luchian s-a născut pe 1 februarie 1868, în Ştefăneşti, judeţul Botoşani, fiind fiul maiorului Dumitru Luchian și al Elenei Chiriacescu. Luchian este considerat...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via