Tatiana şi Krista, gemenele siameze care văd lumea una prin ochii alteia

1 min


2
2 puncte

Krista şi Tatiana Hogan sunt două fetiţe pline de viaţă, deşi sunt greu încercate de soartă. Gemenele siameze au o poveste de viaţă impresionantă.

Puştoaicele sunt unite în zona creierului şi împart acelaşi craniu, fapt pentru care nu pot fi separate, în ciuda descoperirilor avansate din medicină.

Simpaticele canadience, născute în anul 2006, au reuşit însă să depăşească aşteptările tuturor medicilor.[CBC]

Deşi aceştia nu le dădeau şanse de supravieţuire, ele au învăţat să meargă, să vorbească, se duc la şcoală, se uită la desene animate şi se ceartă între ele, ca orice alt copil de vârsta lor.

Gemenele siameze văd lumea una prin ochii celeilalte

Cazul lor este unic în lume, pentru că fetiţele îşi pot citi gândurile şi pot vedea lumea prin ochii celeilalte, având o conexiune neurologică deosebită faţă de restul siamezilor.

“Aceste fetiţe sunt singurele care au o legătură neurologică comună. Ele sunt conectate în zona vaselor de sânge şi a talamusului. Cu alte cuvinte, există o legătură între ţesuturile neurologice, lucru nemaîntâlnit până în prezent.”, a declarat doctorul Dog Cochrane, care se ocupă de ele.

Fetiţele îşi pot controla singure membrele, însă amândouă le pot controla şi pe ale celeilalte.

“Când o mângâi pe Krista, Tatiana simte atingerea mea şi zâmbeşte.”, a declarat Felicia, mama fetelor, pentru postul britanic.

“Un doctor ne-a spus că vor sta toată viaţa imobilizate la pat, însă au depăşit aşteptările tuturor. Ele au învăţat să alerge şi să se joace împreună.” a declarat şi bunica fetelor.

• CITEŞTE ŞI:  Cea mai veche structură din lemn din lume, realizată de oameni, are 476.000 de ani vechime

Krista şi Tatiana i-au uimit pe medici, pentru că, în ciuda faptului că împart aceleaşi sentimente, emoţii şi senzaţii, ele au personalităţi total diferite.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Andreea Ionescu
Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, pasionată de istorie antică şi personalităţi marcante.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via