Un monolit misterios a fost descoperit pe un deal din Ţara Galilor. Nu este primul obiect de acest fel găsit în ultimii ani

3 min


2
2 puncte

Un nou monolit misterios, confecţionat din metal, a fost descoperit într-un loc izolat. De această dată, obiectul bizar a fost găsit pe un deal din Powys, un comitat din Țara Galilor, în vârful unui deal. Deocamdată, nimeni nu știe cum a ajuns acolo.

„Atunci când l-am văzut, am fost puțin surprins pentru că arăta ca un OZN. Părea a fi un material metalic fin, aproape ca oțelul chirurgical. Structura din oțel avea aproape 3 metri lungime și arăta perfect nivelată și stabilă, în ciuda faptului că bătea vântul.”, a povestit Craig Muir, un bărbat care locuiește în apropiere și a descoperit monolitul.

În anul 2020, mai mulți monoliți au apărut în lume, de la deșertul Utah din Statele Unite ale Americii și chiar și în România, în apropiere de o cetate dacică din Piatra Neamț. La acea vreme, adepții teoriei conspirației au speculat că structurile ar fi fost instalate de extratereștri.

monolit misterios ţara galilor
Un nou monolit misterios a fost găsit, de această dată pe un deal din Powys, un comitat din Țara Galilor

Cum a ajuns un monolit misterios în vârful unui deal

Nu există o cale de acces pentru mașini până în vârful dealului Hay Bluff, din comitatul Powys, acolo unde a fost găsit noul monolit. Astfel, una dintre ipotezele lansate de Craig Muir este că obiectul, dacă nu a fost pus de o civilizaţie extraterestră, a fost adus de un grup de oameni sau transportat cu un elicopter până în acel loc.

„Nu a părut să fie pur și simplu aruncat acolo, ci mai degrabă așezat cu grijă în pământ. Cu toate acestea, nu există urme de roți și ai crede că ar rămâne în urmă multă mizerie, dar nu era nimic.”, a mai spus Muir.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  O creatură bizară descoperită pe o plajă s-a dovedit a fi o delicatesă, în valoare de 55.000 de euro

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru monolitul galez care aduce aminte de cei din filmul lui Stanley Kubrick „2001: A Space Odyssey”. Producția cinematografică se bazează pe romanul lui Arthur C. Clarke. În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să aibă un rol în evoluția speciei umane.

Mai multe astfel de obiecte au fost descoperite în ultimii ani

În ultimii ani, au fost descoperiţi mai mulţi monoliţi misterioşi în diferite părți ale lumii. Prima astfel de structură metalică a fost observată în deșertul Utah din SUA în noiembrie 2020, iar la scurt timp după dispariția sa, a apărut un alt monolit pe plaja Compton de pe Insula Wight.

Alte structuri similare au fost văzute în Cornwall și în câteva părți izolate ale Europei. Un monolit a apărut chiar și pe vârful Glastonbury Tor, o zonă învăluită în mitologia celtică.

Semnificația monoliţilor

Monoliţii sunt structuri mari, de obicei realizate din piatră, care stau în poziție verticală. Acestea au fost folosite de-a lungul istoriei în diverse culturi pentru diferite scopuri, inclusiv ca repere sau monumente.

Cu toate acestea, semnificația exactă a acestor monoliţi recent descoperiţi rămâne un mister. Unii au speculat că aceste obiecte ar putea avea o origine extraterestră, în timp ce alții cred că sunt opere de artă sau instalații create de oameni.

monolit misterios piatra neamţ
Un monolit misterios a apărut şi apoi a dispărut în doar 4 zile, pe un deal din apropiere de Piatra Neamţ

Chiar şi în România a apărut un astfel de monolit. Obiectul metalic a fost descoperit pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, într-o zonă unde se afla și cetatea dacică Petrodava. Monolitul a dispărut chiar de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie 2020, la 4 zile de la instalarea sa. Apariția obiectului, precum și dispariția sa, au făcut înconjurul presei internaționale.

• CITEŞTE ŞI:  Cine a fost Mafalda şi de unde vine expresia "De unde să ştiu? Ce sunt eu, Mafalda?"

Ceea ce este ciudat, este faptul că în jurul obiectelor, care sunt destul de mari şi de grele, lipsesc urmele, fie că vorbim de paşi sau de maşini.

În ciuda speculațiilor, nimeni nu și-a revendicat încă responsabilitatea pentru crearea sau instalarea acestor monoliţi. Până la clarificarea misterului, aceste structuri continuă să fascineze și să stârnească curiozitatea oamenilor din întreaga lume.


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

2
2 puncte
Vladimir Ivanovici
Vladimir este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Este fotograf profesionist şi pasionat de cărţi şi lucruri interesante şi mai puţin cunoscute, pe care le expune pe site-ul DespreLume.ro.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via