O familie a refuzat să-şi vândă proprietatea deşi a primit oferte de 50 de milioane $ de la dezvoltatorul care a construit o suburbie

3 min


-7
-7 puncte

Deşi pare ireal, o familie a refuzat să-şi vândă proprietatea unui dezvoltator imobiliar, cu toate că a primit o sumă uriaşă pentru terenul deţinut. Din câte se pare, aceştia vor continua să refuze ofertele care vor veni, deşi în jurul proprietăţii lor a fost construită o suburbie.

Casa familiei Zammit a devenit una dintre cele mai faimoase proprietăți din Sidney, Australia, atât datorită modului în care iese în evidență printre zecile de locuințe care o înconjoară şi care sunt aproape identice între ele, cât și datorită rezistenței proprietarilor săi de a o vinde.

În timp ce fiecare dintre vechii lor vecini a fost de acord să își vândă terenul dezvoltatorilor imobiliari, familia Zammit a refuzat toate ofertele de până acum și nu intenționează să se mute prea curând. Familia australiană a fost lăudată pentru că a refuzat să vândă și a continuat să locuiască pe cele 2 hectare de teren în ciuda tentației financiare și a presiunii exercitate de dezvoltatorii imobiliari.[sursa]

familie a refuzat să-şi vândă proprietatea
Casa familiei Zammit pare un palat înconjurat de casele sătenilor

Familia Zammit, o familie a refuzat să-şi vândă proprietatea pentru o sumă colosală

Zammit este o familie extrem de discretă și a refuzat să discute ofertele care le-au fost făcute pentru a se muta. Cu toate acestea, membrii familiei au recunoscut că terenul nu mai seamănă deloc cu cel care era în momentul în care s-au mutat aici, în urmă cu aproape 20 de ani.

Se pare că familia nu este interesată să vândă cei 20.000 de metri pătraţi și nu are nevoie de milioanele de dolari aruncate pe ei de dezvoltatorii imobiliari. Aceştia au câștigat laudele atât ale agenților imobiliari locali, cât și ale vecinilor lor, cărora le place să aibă oaza de verdeață în cartierul aglomerat.

• CITEŞTE ŞI:  Bătălia de la Gaugamela, lupta prin care Alexandru cel Mare a îngenuncheat Imperiul Persan

„Înainte era un teren agricol presărat cu mici case și căsuțe din cărămidă roșie. Fiecare casă era unică și era atât de mult spațiu – dar nu mai este așa. Pur și simplu nu mai este la fel.”, a declarat Diane Zammit, în vârstă de 50 de ani, care s-a mutat în cartierul Quakers Hill, din vestul orașului Sydney.

Văzută de sus, proprietatea Zammit arată ca o replică în miniatură a Central Park din New York, o oază de verdeață înconjurată de rânduri îngrijite de case fade și gri. Casa familiei iese în evidență, iar dezvoltatorii au aruncat pur şi simplu cu bani în familia Zammit, însă aceștia refuză să-și vândă casa de vis. Cea mai recentă ofertă a fost de 50 de milioane de dolari australieni (aproximativ 33 de milioane de dolari).

Mulți oameni și-au cumpărat casele din zonă pe mărunțiș

Agentul imobiliar care a înaintat o ofertă familiei Zammit a declarat că a întâlnit mai mulți fermieri care, cu zeci de ani în urmă, și-au cumpărat casele în acea zonă cu doar „câțiva bănuți”, iar apoi au devenit milionari, atunci când le-au vândut 20 de ani mai târziu.

„Este surprinzător că ei rămân să locuiască acolo”, a spus agentul despre refuzul familiei Zammit de a vinde.

familie a refuzat să-şi vândă proprietatea
Casa familiei Zammit în urmă cu 20 de ani şi în prezent

Au apărut imagini cu drona uimitoare ale casei și arată schimbările uriașe din zonă de când familia s-a mutat acolo, în urmă cu două decenii.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre peştele zburător, un peşte cu capacităţi unice

Un alt exemplu în acest sens este decizia unei bătrâne în vârstă de 84 de ani de a nu-şi vinde casa, aceasta refuzând să-şi vândă locuinţa cu suma de 1 milion de dolari pentru construirea unui mall. Astfel, dezvoltatorii au fost nevoiţi să construiască centrul comercial în jurul căsuței bătrânei.[Mai multe detalii]


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Urmăriţi DespreLume.ro şi pe Google News


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

-7
-7 puncte
Otilia Anuţa
Otilia este profesor de limba română şi colaborator al site-ului DespreLume.ro. Atunci când nu este la catedră, călătoreşte, scrie sau citeşte.

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via