Frying Pan, cel mai periculos hotel din lume, situat în Oceanul Atlantic

Noutăţi

Turnul Frying Pan, o fostă bază de exploatare folosită şi ca far, situată în Oceanul Atlantic, înconjurată de rechini, face furori între turiştii dornici de noi experienţe.

Un hotel înconjurat din toate părţile de Oceanului Atlantic este considerat a fi unul dintre cele mai periculoase din lume. Cu toate acestea, atrage turişti în mod constant.

Fostul far a fost abandonat la sfârșitul anilor ’70. Ulterior, a fost cumpărat de către Richard Neal, un programator care l-a transformat într-un hotel cu demipensiune și totodată o destinație unică, mai ales pentru cei pasionați de aventură.

frying pan hotel
Accesul în Frying Pan se realizează cu elicopterul, existând un heliport deasupra construcţiei
frying pan
Accesul în hotel se poate face şi cu barca, existând un sistem de scripeţi care ridică o platformă la etaj

Poate că nu are un centru spa, o sală adecvată unde să serveşti cina sau piscină, dar camerele unicat şi micul dejun sunt suficiente pentru o experienţă cu adevărat de neuitat, undeva în largul Oceanului Atlantic, acolo unde se regăseşte unul dintre cele mai ciudate şi periculoase hoteluri ale lumii.

Localizată la 48 de kilometri în largul coastei Cape Fear, din Carolina de Nord, Turnul Frying Paneste o fostă bază a pazei de coastă din Statele Unite ale Americii, Supranumit „Cimitirul Atlanticului“, ineditul hotel este renumit pentru zona de rechini în care se află şi pentru uraganele care trec razant pe lângă el.[sursa]

Frying Pan, un hotel extrem de neobişnuit

Pentru preţuri cuprinse între 500-1.500 de dolari pentru două nopţi, o persoană poate să aibă parte de vederi fără de sfârşit ale Oceanului Atlantic, dar şi de facilităţi precum duş, energie electrică şi chiar Wi-Fi.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi despre Central Park, din New York: tot ce trebuie să ştii despre cel mai faimos parc urban din lume

Accesul la hotel se face doar cu ajutorul elicopterului sau al unei bărci, iar pentru asta doritorii trebuie să mai scoată alţi bani din buzunar. Frying Pan Tower dispune de opt dormitoare, iar spaţiul este suficient pentru a găzdui 12 persoane.

Interiorul a fost păstrat cât se poate de original, pentru a lăsa aerul specific anilor 1970 să fie simţit de turişti.

frying pan
frying pan
frying pan
Imagini din interiorul Frying Pan

În plus, vizitatorii pot juca golf de pe acoperișul farului. Tot aici se văd cele mai frumoase răsărituri de deasupra Atlanticului și cele mai clare tablouri stelare. Și, din ce spune proprietarul, nici pescuitul nu se compară cu cel din alte locuri.

frying pan
Hotelul oferă peisaje splendide, iar turiştii pot face diverse activităţi

Proprietatea din Oceanul Atlantic a costat 500.000 de dolari

Richard Neal, proprietarul hotelului, a cumpărat această bază pentru 500.000 de dolari atunci când guvernul american a scos-o la licitaţie în 2010.

„Practic, mi-am cumpărat o casă foarte mare, precum cele din copac. Atunci când am deschis uşa unei camere miroase a anii 1960. Parcă am păşit prin istorie, nimic nu se schimbase. E ca o cutie gigantică de jucării, găseşti tot felul de lucruri distractive de făcut. M-am îndrăgostit de acest loc iremediabil, din prima clipă.“, a declarat Richard Neal.

Un alt detaliu interesant legat de acest hotel este faptul că întreaga sa restructurare a fost realizată de către voluntari. Misiunea acestui obiectiv turistic nu este aceea de a face profit, ci de a prezerva o parte unică a istoriei Statelor Unite.

Farul a fost construit pentru a preveni eșuarea navelor, dar totodată el a oferit timp de decenii întregi oportunitatea de a vedea oceanul de la 25 de metri înălțime deasupra sa.

• CITEŞTE ŞI:  Mesajul indienilor transmis prin astronauţii de pe Apollo 11 pentru spiritele de pe Lună

Vizionaţi în materialul video de mai jos câteva secvenţe de la Frying Pan, unul dintre cele mai neobişnuite hoteluri din lume


Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Pe aceeaşi temă

CE MAI CITESC ALŢII

mimas, satelitul lui saturn

Mimas, satelitul lui Saturn care seamănă cu „Steaua Morții”, ascunde un secret fascinant

0
Oceanele interioare ai sateliților par să fie destul de comune printre sateliții planetelor gigantice din Sistemul Solar, iar cercetătorii cred că pot adăuga încă...
emil cioran

Emil Cioran, filosoful seducţiei şi al paradoxului, un om de o inteligenţă rară

1
Emil Cioran a fost unul dintre cei mai importanți gânditori ai lumii din secolul al XX-lea, fiind descris ca un aristocrat al dubiului, un...
ginghis han

10 curiozităţi despre Ginghis Han, cel mai mare cuceritor din istorie

0
Ginghis Han a fost unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile, punând bazele Imperiului Mongol şi cucerind o mare parte din Asia. Ginghis...

Articole recomandate

Articole recomandate

Distribuie şi prietenilor tăi!

Nu ţine lucrurile interesante doar pentru tine. Şi prietenii tăi şi-ar dori să afle aceste informaţii!
Închide
Share via